Amaç ve Kapsam



 

Arkhaiologia Ep'apeiron  Dergisi

Anadolu'nun kültürel mirasını araştırarak ve çeşitli dönemlerini inceleyerek antik çağlara ışık tutmayı amaçlar. Dergi, Anadolu'nun tarihini, kültürlerini ve ilişkilerini ele alan akademik çalışmalara katkıda bulunur. Kronolojik olarak prehistorik dönemlerden başlayarak Tunç Çağı, Demir Çağı, Arkaik Dönem, Klasik Dönem, Hellenistik Dönem, Roma Dönemi, Geç Antik Çağ, Bizans Dönemi ve Orta Çağ'ı içerir. Dergide Prehistorya, Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi, Klasik Arkeoloji, Sualtı Arkeolojisi, Nümizmatik, Eskiçağ Tarihi, Eski Çağ Filolojisi ve Epigrafisi, Geç Antik, Bizans ve Orta Çağ Tarihi ile Sanatı, Arkeometri, Zooarkeoloji, Antropoloji, Mimarlık Tarihi, Koruma ve Onarım, Kültürel Miras gibi konularda özgün çalışmalar yer alır.

Arkhaiologia Ep'apeiron  Dergisi, antik çağ tarihi, arkeoloji, antik diller ve kültürlerle ilgili ulusal ve uluslararası düzeyde araştırmaların ve derlemelerin yayınlanmasına odaklanır. Derginin tüm mali yükü yayıncı tarafından karşılanır ve yazarlardan herhangi bir ücret talep edilmez. Makaleler, dergiye gönderilmeden önce çevrimiçi makale değerlendirme sistemini kullanan https://www.apeirondergisi.com adresine iletilmelidir.

Dergi, açık erişim modelini benimser ve Budapeşte Açık Erişim İnisiyatifi'nin deklarasyonuna uygun olarak çalışır. Makaleler, derginin web sitesinden online makale değerlendirme sistemine gönderilir. Yazarlardan herhangi bir ücret talep edilmez ve yayınlanan yazılar sadece yazarların görüşlerini yansıtır.

Derginin editoryal ve yayın süreçleri International Council of Science Editors (CSE), Committee on Publication Ethics (COPE), European Association of Science Editors (EASE) ve National Information Standards Organization (NISO) kuruluşlarının rehberlik ilkelerine uygun olarak şekillendirilir. Arkhaiologia Ep'apeiron  Dergisi , Scholarly Publishing'de Şeffaflık ve En İyi Uygulamalar İlkeleri'ni (doaj.org/bestpractice) benimser.